Kategorier

Eplepai

 
 
Hei!
 
Høst + Norske epler = Eplepai
Fins det noe bedre?

Tenn peisen, finn frem ullsokkene og litt god musikk.
Her kommer oppskrift:
 
 
 
Eplepai:
 
6 dl hvetemel
225 gram mykt smør
4 ss sukker
7 ss kaldt vann
5 epler
1 pk vaniljekrem
kanel
sukker
 
Bland sammen mel, smør, sukker og vann i kjøkkenmaskin. Pakk deigen inn i plast å la den hvile ca. 1 time i kjøleskapet. Når deigen er avkjølt deler du deigen i to, den ene delen litt større. Fordel deigen (den største)  i formen og trykk den godt oppover slik at den fordeles jevnt. Smør vaniljekremen i bunnen og fordel eplebiter i formenStrø med sukker og kanel. Skjær så ut strimler med en kaketrinse(kan kjøpes her) som du legger oppå som et gitter.
 
Stekes på 180 grader i ca. 45 minutter
 
Server med vaniljeis eller bare som den er!


 

 
 Frem t.o.m. 26. oktober har vi TILBUD på epleskreller og 3 pk. paiformer!
Løp og kjøp!
 
 
 
 
 


 Ha en fin torsdag!