Kategorier

Oppskrift Viltgryte

 
 
 
 
 
Hei alle sammen!
 
Jeg kom over en herlig oppskrift  på Viltgryte hos den fantastiske matbloggen
 
Med tillatelse fra Siv har vi vært så heldige å få låne både bilder og oppskrift.
Denne viltgryta må jo være perfekt til påsken! Og dere.. Sjekk ut den fantastiske Le Creuset gryta da.
Den og flere produkter fra Le Creuset får dere selvsagt kjøpt hos oss.
 
 
Viltgryte med reinskav:
Sånn omtrent nok til 3 personer (eller til 2 storspiste voksne)
 
ca 400 gr reinskav
sjampinjong, smak og behag, liker du soppen tar du mye,
liker du den ikke fullt så godt tar du mindre.
2-3 sjalottløk
2-3 fedd hvitløk
1 laurbærblad
fersk timian
4-5 knuste einebær
2-3 dl fløte
2-3 ss seterrømme
noen skiver brunost
en skvett (ca 1 ss) Worcestershiresaus
2-3 ss viltfond, eller 1 buljongterning (ikke utblandet i vann)
1 ss ripsgelè
smør til steking
salt og pepper
 
 
 
Smelt smør i litt olje i en stekepanne. Stek kjøttet sammen med løk og hvitløk, dersom du har øker kjøttmengden bør det stekes i flere omganger slik at kjøttet blir stekt og ikke kokt. Når kjøttet har begynt å få litt farge tilsettes fersk timian, einebær, salt og pepper. Dette gjentar du for hver omgang kjøtt du steker. Ha det ferdigstekte kjøttet over i en gryte i mellomtiden.
Etterstek gjerne panna med bitte litt vann mellom hver omgang kjøtt, (ikke ha i for mye vann, personlig misliker jeg sterkt vann i viltgryter, her er det fløte og rømme som gjelder) for å få med alle de gode smakene fra kjøtt og krydder, og hell dette over i gryta sammen med kjøttet.
Når alt kjøttet er stekt, stekes sjampinjong og has oppi gryta sammen med kjøttet.
Hell fløte over kjøttet og sjampinjongen i gryta og la det få et oppkok før du blander inn noen gode spiseskjeer med rømme. La smågryta putre 10 minutters, tilsett så laurbærblad før du smaksetter med Worcestershiresaus,ripsgelè, brunost, viltfond, salt og pepper.  La gryta få  stå og putre på svak varme en stund slik at alle de gode smakene får satt seg.
Server gryta sammen med en god hjemmelaget potetstappe og kokt rosenkål. Kok gjerne potetene sammen med noen skrelte fedd hvitløk og sellerirot, mos dette sammen med smør og fløte.

 
 
 
 
 
 
Besøk "Siv baker og steiker" her